TR

TR

 
 
Villa E

Villa E

 
AteliervanBerlo exhibition at Dutch Design Week credits photograph: VanBerlo

AteliervanBerlo exhibition at Dutch Design Week
credits photograph: VanBerlo

 
 
 
Publication at ED newspaper

Publication at ED newspaper

 
TR

TR

 
 
TR

TR

 
 
TR in process 

TR
in process 

 
TR

TR

 
 

TR // Innovation Powerhouse

The abandoned Phillips power station in Eindhoven, will be transformed into a multi-tenant office building for the creative and innovate industries: The Innovation Powerhouse. Design and innovation agency VanBerlo is the initiator of the project; their goal is to create a multi-purpose workspace which can facilitate them and also other likeminded innovation driven companies.
client: GeVa vastgoed
design: Atelier van Berlo, Eugelink architectuur & de Bever architecten.  

 
TR

TR

 
TR

TR

 
AteliervanBerlo_INPH_kantoorvd5_.jpg
 
TR

TR

 
 
TR in process

TR
in process

 
Villa E in process

Villa E
in process

 
 

Villa E

A renovation and extension of a family home. This bungalow from the 50's is in a beautiful nature area in the Netherlands. Surrounded by only tree's,  the original design focusses on a subtle border between outside and inside. With wide opening windows nature is drawn into the building, and the porch functions as an in-between zone. To accommodate the new family that will move in,  an extension will be made to the side of the building. This extension is designed with respect to the existing home, and likewise focuses on the relation between outside inside. This creates  continuous experience of natural light and the beautiful surroundings. 

Villa E

Villa E

 
 
Interior of a Design Studio

Interior of a Design Studio

 

Interior of a Design Studio

As the driving force behind the renovation project of Phillips powerhouse into the Innovation Powerhouse, VanBerlo has a prime position in the front, where the old 8 meter high industrial hall will be transformed into high-end workspaces. Aside from just the build itself, Atelier van Berlo is also designing the interior of the office. 

Interior of a Design Studio

Interior of a Design Studio

 
Interior of a Design Studio

Interior of a Design Studio

 

      

 
TR

TR

 
 
TR

TR

 
Cole chute offices

Cole chute offices

 

Cole chute office

Inside two old Col Chutes, a unique space will be created. By opening up the side walls, the spaces become accessible and can be used for inspiration sessions, brainstorm sessions or meetings. The rooms will be left raw, so that the tactility of the walls, the scent of the cole and the remnants of industry create a memorable experience. 

 
Cole chute office

Cole chute office

 
 
TR kick off  

TR
kick off
 

 
Experience of the sacred / plan

Experience of the sacred / plan

 

The Experience of the Sacred

A research into the experience of the Sacred followed by a design for Rotterdams city centre. The research focused on the emotional effect of architecture. How a space can create an ineffable experience that goes beyond functionality, technicality or aesthetics.

I

I

 
II

II

 
 
IV

IV

 
 
VI

VI

VII

VII

 
IX

IX

 
 
 

Atelier van Berlo Founded
01/15